Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Grafično računamo

Ana sedi v kavarni na mestnem trgu. Tu sta se sestali s prijateljico in klepetali dobro uro. Ko sta se poslavljali, je Ana prijateljici povedala:

"Čez kako uro sem dogovorjena prav tukaj s svojo mamo. Do takrat pa bom šla še na banko in v drogerijo, na koncu pa grem v bližnjo cvetličarno, saj je mama imela rojstni dan."

Koliko metrov bo Ana prehodila, če bo šla po najkrajši možni poti?

Ana je po najkrajši poti prehodila 157 $\rm{m}$.

Ponovitev

Opazuj sliko in dopolni spodnje povedi tako, da preneseš besede na ustrezna mesta. Nekaj besed ne spada v besedilo.

V nadaljevanju bomo računali z daljicami. Daljice bomo seštevali in odštevali z geometrijskim orodjem. Naučili se bomo tako imenovanega grafičnega računanja.

<NAZAJ
>NAPREJ40/500