Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Iščemo celoto

Čebelar Stanko je letos pridelal veliko medu. Udeležil se je sejma in na svoji stojnici prodajal cvetlični in kostanjev med.

V dveh urah je prodal $6$ kozarcev cvetličnega medu, kar je $\frac{2}{5}$ cele zaloge cvetličnega medu, ki ga je imel tisti dan s seboj, in $9$ kozarcev kostanjevega medu, kar je $\frac{3}{4}$ vseh kozarcev kostanjevega medu, ki jih je prinesel s seboj na sejem.

Katero vrsto medu je imel čebelar Stanko pripravljeno v večji količini: cvetlični ali kostanjev med?

Vemo že, kako se računa dele celote. V tem poglavju bomo razmišljali v drugo smer: pogledali bomo, kako dobimo celoto, če imamo dan njen del.

Ponovitev

Opazuj spodnje like. Kolikšen del celote je potrebno pobarvati pri posameznem liku, da bo pobarvana celota? Ustrezno poveži.

<NAZAJ
>NAPREJ421/500