Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Računi s potencami

Ob animaciji ponovi kaj veš o potenci.

Ponovitev

Potenca je krajši zapis zmnožka enakih faktorjev. Računsko operacijo imenujemo potenciranje . Vrednost potence je rezultat potenciranja. Osnova pove, katero število množimo. Stopnja pove, kolikokrat število množimo samo s seboj.

Kateri zapis ustreza zmnožku $6 \cdot 6 \cdot 6 \cdot 6$?

Navedene besedilne naloge lahko rešimo na več načinov. Nalogo povežite s tisto računsko operacijo, ki omogoči NAJKRAJŠI zapis računa ob besedilni nalogi. Nalog ni potrebno reševati. Če bodo povezave pravilne, se bo prikazal napis.

V nadaljevanju se bomo naučili kako izračunati vrednost potence. Za izračun višjih stopenj bomo uporabljali pripomoček, ki ni nič drugega kot preprosto računalo (digitron, kalkulator).

<NAZAJ
>NAPREJ312/500