Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Denar

Tina je z babičino pomočjo mamo hotela presenetiti s kosilom. Na razpolago je imela $15\ \rm {€}$. Skupaj z babico sta sestavili jedilnik. Pripraviti sta hoteli pečenega piščanca s krompirjem in korenčkom, solato ter pečene banane z vanilijevim sladoledom. Iz trgovine sta potrebovali naslednje sestavine:

V trgovini sta našli vse potrebne sestavine. Poglejmo, koliko stanejo.
           

Presodi, ali je spodnja izjava pravilna ali nepravilna.
Tini je $15\ \rm {€}$ zadostovalo za nakup vseh sestavin.

Drži. Ne drži.

Ponovitev

$1.$ Poveži zapise, ki predstavljajo enake zneske.

$2.$ Janja je šla z mamo po nakupih. Rekla je, da si bo izbrala najcenejšo torbico. Katero torbico je izbrala? Zapiši črko nad izbrano torbico. C    

V tej enoti bomo seštevali in odštevali zneske, pretvarjali iz ene denarne enote v drugo ter se igrali nakupovalca in prodajalca.

<NAZAJ
>NAPREJ118/500