Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Unija in presek

Anja rada je marelice, hruške, jabolka, grozdje in jagode, Leja pa jabolka, pomaranče, maline, jagode in slive. Nariši prikaz z obkroževanjem. Narisano imaš množico sadja $\rm U$. Prikaz z obkroževanjem nariši tako, da klikneš na svinčnik.  Ko narišeš prikaz, klikni na puščico in prenesi sadje v pravilno množico.


V nadaljevanju boš izvedel, kako imenujemo množico članov, ki so v obeh množicah hkrati ter množico članov, ki so v eni ali v drugi množici.

Ponovitev

$1.$ Dana je množica $\rm A=\{1,3,5,9,11\}$. Prenesi znake $\in$, $\notin$, $\subset$, $\not\subset$ tako, da bo trditev pravilna.

$2.$ Dani sta množica $\rm E=\{3,6,9,12,15,18\}$ in množica $\rm {N}=\{1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19\}$.

Kaj lahko povemo o medsebojnem odnosu množic $\rm E$ in $\rm N$?

<NAZAJ
>NAPREJ15/500