Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Obseg

Miha je navdušen vrtnar. Doma ima gredice, omejene z lesenimi robniki. Velikokrat pa se posvetuje tudi z babico, ki ima vrtiček, ograjen z nizko ograjo, da ji zajček ne bi pojedel vse zelenjave, pa tudi s teto Meto, ki ima okroglo zelenjavno gredico. Miha redno obiskuje tudi prijatelja, ki živi na hribovski kmetiji. Pri njih vrta še nimajo ograjenega, vendar nameravajo vrt omejiti z robniki.

Kako je Miha vedel, koliko lesenih robnikov kupiti in kako sta babica in teta Meta kupili natančno toliko žičnate ograje, kot sta je potrebovali?
Kako naj Mihov prijatelj izračuna, koliko metrov robnikov mora kupiti?

Ponovimo

Razvrsti like od lika z najmanj stranicami do lika z največ stranicami.


Vpiši imena likov, kot si jih razvrstil.

trikotnik , štirikotnik , petkotnik , šestkotnik in sedemkotnik

Premakni točko brez imena tako, da bo na sliki geometrijski lik. Nato postavi zapise na ustrezna mesta.

Tokrat se bomo posvetili obsegu geometrijskih likov. Pogledali bomo, kaj obseg je in kako izračunamo obseg geometrijskega lika.

<NAZAJ
>NAPREJ134/500