Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Mreže

Metka je prosila vse povabljence na svoj rojstni dan, naj ji za darilo prinesejo doma izdelane škatlice. Vesna se je po pomoč zatekla k mami. Mami se je mudilo, zato je Vesni rekla le: "Poišči mrežo kocke ali pa kvadra in jo izreži ter sestavi."
Vesna je razmišljala, da pozna različne vrste mrež: pajkove mreže, mreže za tenis ali kak drug šport, pa viseče mreže, razpete med dvema palmama, ribiške mreže, računalniške mreže ...

Mrež, o katerih je govorila mama, pa še ni ne videla niti slišala o njih. Pozna pa kocko in tudi kvader.

V nadaljevanju bomo skupaj raziskali mreže geometrijskih teles.

Ponovimo

Prenesi lističe z imeni na ustrezno geometrijsko telo.

Ob imenu geometrijskega telesa vpiši, ali je okroglo ali oglato.

Kocka
oglato
  Kvader oglato   Stožec
okroglo
Krogla
okroglo   Piramida oglato     Valj
okroglo

Vstavi ustrezne besede.

<NAZAJ
>NAPREJ149/500