Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Problemi

Marko se je znašel v rahli zagati. Žepno računalo mu je večkrat padlo na tla in nekatere tipke zato ne delujejo več (1, 2, 4, 5, -, +/-). Za domačo nalogo mora na zaslon računala zapisati naslednje številke: 1, 10, 25, 40 in 136. V zvezek mora zapisati številske izraze, s katerimi je iskano številko zapisal na zaslon računala.  Pomagaj mu. Številske izraze zapisuj v zvezek.


V nadaljevanju bomo ponovili, kako rešujemo matematične probleme. Pozorni bomo na to, ali imamo dovolj podatkov ali je morda celo kak podatek odveč. Preizkusili se bomo tudi v sestavljanju besedilne naloge.

Ponovitev

Prenesi vrednosti izrazov na ustrezne številske izraze.

Korake reševanja problemov razvrsti v pravilni vrstni red (pred besede vpiši števila od $1$ do $4$).

4
Preverim in odgovorim
  2
Načrtujem
  1 Razumem
  3
Rešujem
<NAZAJ
>NAPREJ343/500