Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Črkovna oznaka

 

Zaboji so veliki in štetje jabolk bi bilo nesmiselno. Število jabolk v zaboju se spreminja in prodajalec pri vsakem nakupu podari še dve jabolki.

Ko je v enem zaboju 39 jabolk, je vseh jabolk skupaj:

$2 \cdot $ 39 $+2=$ 80 .

Ko je v enem zaboju 45 jabolk, je vseh jabolk skupaj:

$2 \cdot $ 45 $+2=$ 92 .

Ponovitev

Poveži:

Pri slovenščini smo se naučili, da so zapisane besede sestavljene iz črk. Vsaka črka je pomembna in lahko povsem spremeni pomen besede (ROŽA $-$ ROKA). Tudi pri matematiki v računih uporabljamo črke. Podobno tudi tukaj vsaka črka nekaj pomeni, predstavlja. Naučili se bomo, kako v izraz vpeljemo črkovno oznako, kako rešujemo take probleme in uporabljamo tabele.

<NAZAJ
>NAPREJ334/500