Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Geometrijski vzorci

Učenci $5.$ razreda so obiskali Dunaj. Ob ogledu mesta je njihovo pozornost pritegnil ulični rokohitrec. Na mizo je polagal plastične kroge in mimoidoče nagovarjal, naj poskusijo napovedati, koliko krogov bo položil v naslednjem koraku.

Nekateri izmed učencev niso oklevali. Prepoznali so vzorec in poskusili napovedati naslednje število krogov.

Marko je napovedal, da bo v naslednjem koraku položil $40$ krogov. Janja je trdila, da jih bo $35.$ Sandi in Tilen pa sta bila mnenja, da jih bo $32.$ Ima kdo od njih prav? Kaj meniš ti?

V nadaljevanju se bomo spomnili, kaj so to vzorci, nato pa preverili, kdo izmed učencev je pravilno napovedal število krogov v naslednjem koraku.

Ponovitev

Se še spomniš geometrijskih vzorcev? Opazuj posamezni vzorec in razmisli, kako bi ga nadaljeval. Kateri lik sledi v naslednjem koraku?

Število napačnih: 0
<NAZAJ
>NAPREJ71/500