Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Besedilne naloge

Jasna je med sobotnim pospravljanjem dnevne sobe v omari odkrila škatlo z razglednicami.

Z zanimanjem si je ogledala, kdo jih je poslal in od kod. 

 

Opazila je, da je $8$ razglednic poslal stric Randolph iz Kanade, kar predstavlja $\frac{2}{9}$ vseh razglednic v škatli.

Nadalje je opazila, da so bile $\frac{3}{4}$ vseh razglednic poslane iz različnih krajev Slovenije, ostale pa iz Španije. Izmed vseh razglednic so bile $3$ razglednice črnobele.

Koliko razglednic je prispelo iz Španije?

Preden se lotimo reševanja zgornje besedilne naloge, se za osvežitev znanja o računanju z ulomki preizkusi v naslednji nalogi.

Ponovitev

Poveži naloge s pripadajočo rešitvijo.

<NAZAJ
>NAPREJ430/500