Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Premica in krožnica

Na šoli Vesele urice so razpisali natečaj z naslovom 'Naj matematična fotografija'. Manja je na natečaj poslala spodnjo fotografijo s pripisom:

Dopolni opis zgornje slike z naslednjimi besedami oziroma besednimi zvezami:
krog, krožnico, središče, premice, sekajo, dotakne, gre mimo.

Krožnica ima isto središče kot manjši krog na sredini. Sledi traktorja so lahko premice ali pa si jih predstavljamo kot daljice. Nekatere traktorske sledi (premice) sekajo krog in krožnico , ena se krožnice le dotakne , nekaj pa jih gre mimo krožnice.

Ponovitev

Prenesi besede v okvirčkih na ustrezna mesta.

O premicah, daljicah, krogih in krožnicah že veliko vemo, v nadaljevanju se bomo posvetili predvsem njihovi medsebojni legi.

<NAZAJ
>NAPREJ64/500