Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Podatki

S pritiskanjem na gumba se bodo med njima izpisovali podatki. Te podatke razporedi tako, da bodo na levi strani podatki, ki jih dobiš z merjenjem, tehtanjem ali preštevanjem, na desni pa taki, ki jih lahko le opišeš z besedami ali pa našteješ.

* Številske podatke dobimo z merjenjem. Z njimi lahko tudi računamo in jih primerjamo po velikosti. Opisne podatke izražamo z besedami. Včasih je opisni podatek izražen tudi s številom.

Zgled

Kateri podatek je številski?

Zgled

Kako dobimo zapisane podatke? Pravilno poveži pare.

tehtnica
$26\;\rm{kg}$ 
oko
rdeča, modra ...
ravnilo
$13\;\rm{cm}$
radar
$30\;\frac{\rm{km}}{\rm{h}}$
termometer
$20\,^{\circ}\mathrm{C}$
Število napačnih: 0
<NAZAJ
>NAPREJ459/500