Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Naloge

1.

Sestavi svojo skladbo. Na razpolago imaš glasbeno grafiko, ki prikazuje tri glasbila: klavir, boben in flavto. Imaš tudi štiri zvočne posnetke bobna, tri zvočne posnetke flavte in tri zvočne posnetke klavirja.

 

Poljubno izberi tisti zvočni posnetek glasbila (na primer boben1 ali boben2 za sliko bobna, klavir1, klavir2 za sliko klavirja ...), ki se po tvoji presoji najbolje ujema s sliko. Skladbo lahko poljubno ponavljaš.

 

Lastna skladba

 

Na zgornji sliki je primer, kako z glasbeno grafiko zapisati skladbo. V zvezek poskušaj zapisati svoje poljubne znake, za katere misliš, da bi lahko zapisali skladbo. Uporabi različne oblike in barvo.

Za skladbo uporabi zvočne posnetke, ki jih imaš na razpolago spodaj. Za predvajanje, prekinitev in premor zvočnega posnetka imaš na razpolago različne gumbe.

Boben 1
Boben 2
Boben 3
Boben 4
Klavir 1
Klavir 2
Klavir 3
Flavta 1
Flavta 2
Flavta 3
<NAZAJ
>NAPREJ28/248