Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
2.

S pomočjo različnih virov (tiskani in spletni) poišči čim več slikovnih primerov in oblikuj kratko razlago o različnih zvrsteh notnega zapisa. Za lažje delo so v nadaljevanju podana navodila.

Kje vse je možno pridobiti slikovno gradivo za notni zapis? Preveri odgovor s klikom na spodnji gumb.

Poišči slikovno gradivo in kratko razlago za naslednje notne zapise. Pri iskanju ti lahko pomagajo opombe :

•    Simplified Music Notation in njegov izumitelj Peter Hayes George,
•    Modified Stave Notation,
•    Parsonova koda (Parsons code),
•    Braillov notni zapis (Braille musical notation),
•    Integer notacija (Integer notation),
•    Klavarskribo (Klavar).

Slikovno gradivo dopolni še z notnimi zapisi, ki se uporabljajo zunaj evropskega prostora (npr. kitajska notacija čin in japonska notacija taiko), ter s slikovnim gradivom notnih zapisov, ki so omenjeni v tej učni enoti. Gradivo predstavi v razredu v obliki e-predstavitve.

3.

Z danimi znaki ustvari in zapiši preprosto pesem. Njihov pomen je zapisan v okvirjih. Dodaš lahko še svoje znake. Razporeditev znakov utemelji.

<NAZAJ
>NAPREJ29/248