Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

ELEMENTI GLASBENEGA ZAPISA

Podatek, koliko je dob v taktu, skladatelj določi s {taktovskim načinom.;Taktovski način določa metrum. Hitrost posamezne dobe, ki jo lahko določamo s številom udarcev na minuto, merimo s pripravo, imenovano metronom. V primeru, da bi se med izvedbo hitrost izvajanja oziroma tempo povečal ali zmanjšal, pa govorimo o agogiki.}

Kateri izmed navedenih taktovskih načinov ustrezajo zapisanim ljudskim pesmim?

{5/8;2/4;3/4;6/8}

{3/4;2/4;5/4;6/8}

{2/4;5/4;3/2;6/8}

{6/8;2/4;5/8;3/4}

Med ključem in taktovskim načinom je podatek o tonaliteti oziroma tonovskem načinu. Le-ti se razlikujejo glede na število višajev ali nižajev. Tonovske načine lahko ponazorimo s kvintnim krogom.

S klikom zavrti mlinsko kolo in označi vrečo s pravilnim številom višajev.

Zavrti kolo


Barčica po morju plava Regiment po cesti gre Amazing grace When the saints

<NAZAJ
>NAPREJ31/248