Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

{POGLEJ; Oglej si video in reši spodnjo nalogo.}


Slikarje impresionizma in postimpresionizma razvrsti na ustrezno mesto v razpredelnici.

Claude Monet Èdouard Manet Pierre Auguste Renoir Vincent van Gogh Georges Seurat Paul Gauguin Edgar Degas Henri de Toulouse Lautrec Rihard Jakopič Ivan Grohar Paul Cézanne Matija Jama Matej Sternen

IMPRESIONISTI

POSTIMPRESIONISTI

SIMBOLIZEM

Simbolizem je gibanje, ki se je izoblikovalo kot nasprotje pozitivističnemu razmišljanju o svetu in impresionizmu. Tesno je povezano s sorodnimi smermi v pesništvu, filozofiji in glasbi, poudarja pa filozofsko-spiritualni pogled na svet. Oblikovalo se je leta 1886, končalo pa v zadnjih letih 19. stoletja. V svojem bistvu izraža potrebo upodabljanja stvarnosti s posebnim poudarkom na duhovnih vsebinah.

Najpomembnejši predstavniki simbolizma so Gustave Moreau (1826–1898), Odilon Redon (1840–1916) in Edvard Munch (1863–1944).
<NAZAJ
>NAPREJ182/237