Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Navzgor in navzdol

V okence vpiši temperaturo in klikni na gumb Pokaži. Nalogo reši večkrat. Opazuj, kaj se dogaja s skalo. Vpisuj tudi temperature pod $0\ ^\circ \rm C$.

Če vpišemo temperaturo, večjo od predhodne, se obarvana tekočina pomika (navzgor,navdol) navzgor ;  temperaturo zvišamo. Če pa vpišemo temperaturo manjšo od predhodne, se tekočina premika (navzgor, navzdol) navzdol ; temperaturo znižamo.

Zgled

Zapiši šest zaporednih temperatur:

a) ki so večje od $-1\ ^\circ \rm {C}$:
0 $^\circ \rm {C}$, 1 $^\circ \rm {C}$, 2 $^\circ \rm {C}$, 3 $^\circ \rm {C}$, 4 $^\circ \rm {C}$,  5 $^\circ \rm {C}$;

b) ki so manjše od $-1\ ^\circ \rm {C}$:
-2 $^\circ \rm {C}$, -3 $^\circ \rm {C}$, -4 $^\circ \rm {C}$, -5 $^\circ \rm {C}$, -6 $^\circ \rm {C}$, -7 $^\circ \rm {C}$.

Zgled

K temperaturi na levi strani prenesi za $4^\circ \rm {C}$ nižjo temperaturo.

$8\ ^\circ \rm {C}$
$4\ ^\circ \rm {C}$
$0\ ^\circ \rm {C}$
$-4\ ^\circ \rm {C}$
$1\ ^\circ \rm {C}$
$-3\ ^\circ \rm {C}$
$-5\ ^\circ \rm {C}$
$-9\ ^\circ \rm {C}$
Število napačnih: 0
<NAZAJ
>NAPREJ222/500