Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
9.

Katera naloga ustreza zapisanemu sklepnemu računu?

          

10.

V kraju Sklep so prenavljali dvorano za prireditve. Nabaviti so morali $300$ stolov. Dobili so dve ponudbi. V prvi ponudbi je cena za $15$ stolov $375\ {\rm €}$, v drugi ponudbi pa je cena za $20$ stolov $400\ {\rm €}$. Katera ponudba je bila ugodnejša?

11.

Hlebec sira tehta $400\ {\rm g}$ in stane $17\ {\rm €}$. Koliko stane $2\ {\rm kg}$ tega sira?

12.

V tovarni papirnatih brisač $4$ delavci zavijejo v osmih urah $5\ 760$ paketov brisač. Koliko paketov brisač zavije en delavec v eni uri?

13.

Premisli, kje je računanje smiselno.

14.

Kupujemo jabolka za ozimnico. Za $5$ zabojev jabolk plačamo $20\, {\rm €}$. Ali drži, da imamo $35\, {\rm€}$ dovolj, da nabavimo $9$ zabojev jabolk?

Drži. Ne drži. Namig
<NAZAJ
>NAPREJ397/500