Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Kaj so umetni ekosistemi

Umetni ekosistemi so tisti ekosistemi, ki so zaradi intenzivne dejavnosti človeka spremenjeni (npr. namesto mešanega gozda, je človek zasadil samo iglasti gozd) ali zamenjani naravni ekosistemi (npr. na mestu listopadnega gozda je človek zasadil sadovnjak).

Oglej si galerijo slik in sklepaj, kateri ekosistemi so (še) naravni in kateri so umetni.

Dejavnost

Sklepaj, kateri od ekosistemov na slikah so umetni in kateri naravni. Poskusi opisati, kako se umetni ekosistemi razlikujejo od naravnih. Kateri dejavnik najmočneje vpliva na videz umetnih ekosistemov?

Označi umetne (antropogene) ekosisteme.

Kolikšen je delež umetnih in kolikšen naravnih ekosistemov je v Sloveniji?

<NAZAJ
>NAPREJ281/332