Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Kroženje snovi in pretok energije

V 6. razredu si že spoznal, kako v ekosistemu snovi krožijo in kako se energija pretaka. Z reševanjem spodnje naloge obnovi svoje znanje, ki si ga pridobil v šestem razredu.

Premakni besede v ustrezne okvirčke. Po pravilni razvrstitvi vseh besed se pojavi napis 'Pravilno.'.

Oglej si nalogo v levem stolpcu in ugotovi, katere puščice, modre ali rdeče, predstavljajo tok energije in katere kroženje snovi.

Pretok energije: rdeče puščice.
Kroženje snovi: modre puščice.

Vsa živa bitja so iz snovi, vsaka snov pa je sestavljena iz kemijskih elementov. Oglej si spodnjo animacijo in ugotovi, kateri so najpomembnejši kemijski elementi, ki gradijo človeško telo.

<NAZAJ
>NAPREJ255/332