Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Spojek je začetek novega življenja

Oglej si filmski posnetek, ki prikazuje razvoj živali od oploditve jajčeca do mladiča. Ali prepoznaš, za katero žival gre?Dejavnost

Ob ogledu filma bodi pozoren na to, kako se žival med osebnim razvojem spreminja, kakšna je njena oblika, v kakšnem okolju živi in kako se premika. Razmisli, zakaj je tako.

Oglej si spodnji album slik z nekaj primeri živalskih mladičev. Razmisli, ali so takoj po rojstvu že podobnim svojim staršem ter kako se njihov način življenja razlikuje od načina življenja staršev. Ali so med skupinami živali kakšne razlike v načinu življenja mladičev v primerjavi z njihovimi starši?

Dejavnost

Oglej si različne živalske mladiče, npr. ličinko muhe ali metulja,  piščance in mladiče mačke ali psa. Pozoren bodi na njihovo velikost in na način življenja. Razmisli, ali so ob rojstvu že sposobni samostojnega življenja ali potrebujejo pomoč staršev.

<NAZAJ
>NAPREJ230/332