Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Živali so zelo raznolike

Živali so najbolj raznolika skupina živih bitij. Močno se razlikujejo po velikosti, obliki, barvi, načinu življenja. Živali živijo v vseh življenjskih okoljih, od tropskega deževnega gozda do polarnega ledu, so v zraku, vodi, na površju in v prsti.

Oglej si film, ki prikazuje nekaj izbranih živali.Katera je največja žival na svetu?

Največja žival na Zemlji je sinji kit. Največji primerki tehtajo toliko kot $30$ odraslih slonov, ki so največje kopenske živali. Največji izmerjen primerek sinjega kita je bil dolg $33 m$ in je tehtal $190$ ton! 


 

Oglašanje sinjega kita:         

<NAZAJ
>NAPREJ139/332