Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Kemijska reakcija

Snovi se v naravi ves čas spremnijajo, bodisi da gre za žive organizme (rast, staranje, cvetenje, zorenje ...) bodisi da gre za snovi nežive narave (drobljenje, lomljenje, raztapljanje, gorenje ...). Med temi spremembami so ene fizikalne, druge kemijske.  

V tej enoti bomo spregovorili več o kemijskih spremembah. Spoznali bomo, da pri kemijski spremembi iz ene snovi nastane nova snov. vsako spremembo pa spremlja tudi sprememba energije.

Ponovitev

1. V prejšnji enoti smo spoznali razliko med fizikalnimi in kemijskimi spremembami. Poveži spodnji sliki (gorenje lesa, izparevanje vode) z ustrezno spremembo (fizikalna, kemijska).

Kemijska sprememba
Fizikalna sprememba
Število napačnih: 0

2. Katere od naštetih sprememb so fizikalne spremembe?

<NAZAJ
>NAPREJ64/332