Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
6.

Povežite dogodke v desnem stolpcu z ustreznimi letnicami.

1913
komercialna proizvodnja umetnih gnojil
1874
prvič sintetizirajo DDT
1928
odkritje penicilina
1899
proizvodnja aspirina
1942
uporaba kemoterapije za zdravljenje raka
Število napačnih: 0
7.

Prvi elektronski računalnik je bil zasnovan na Iowa State College leta 1937. Pomemben element za procesorje osebnih računalnikov je silicij.

Silicij je drugi najpogostejši element v Zemljini skorji in pomemben mikroelement v človeškem telesu. Kemija omogoča njegovo pretvorbo v polprevodnike; to so snovi, ki se uporabljajo za sodobne računalnike in komunikacijske naprave.

Silicij je zelo uporaben element, ki je ključen za številne industrije. Ker je tako pomemben v polprevodniških in visokotehnoloških napravah, je po njem imenovana visokotehnološka kalifornijska Silicijeva dolina.  

Izberite pravilno trditev.

<NAZAJ
>NAPREJ9/264