Ste se že kdaj vprašali, kako ob uživanju dobre hrane prelisičiti samega sebe in z manj soli in manj sladkorja uživati okusne in hkrati zdrave obroke?
![]() |
![]() |
S preprostimi nasveti lahko poskusimo uživati bolj zdravo hrano:
1. Izperimo sol iz vse konzervirane hrane: pod hladno tekočo vodo izperimo npr. konzerviran grah, fižol ali tunino.
2.Jajc ne solimo, temveč jih potresemo z zmletim timijanom, soli ne bomo pogrešali!
3. Sladkor v receptih za sladice nadomestimo s sadnim pirejem, ki ga naredimo sami iz jabolk, hrušk, jagod, melon in drugega sadja.
V tej enoti boste spoznali različne lastnosti ionskih in kovalentnih snovi ter razlike v električni prevodnosti ionskih in kovalentnih snovi. Odgovorili bomo na vprašanje, zakaj nekatere vodne raztopine snovi električni tok prevajajo, druge pa ne. Spoznali boste tudi topnost nekaterih vodnih raztopin snovi.
Preberite spodnje besedilo in dopolnite manjkajoče besede.