Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Množenje

V zabaviščnem parku je bilo $12$ prijateljev. Vsak od njih je dobil $8$ žetonov. Pomagaj Marku ugotoviti, koliko žetonov mora kupiti. Na sliki lahko tudi rišeš.


Marko je začel razmišljati:"Vseh skupaj nas je $12$ in vsak od nas bo imel $8$ žetonov." "Joj, že vem," zakriči Marko. "Sešteti moram dvanajstkrat po osem, kar je enako $8+8+8+8+8+8+8+8+8+8+8+8=$," poln optimizma hiti razlagati svojim prijateljem Marko. 

Kaj kmalu pa ugotovi, da je to zelo zamudno in še velika verjetnost je, da bi napačno seštel, sploh ker nima papirja in želi izračunati ustno.

Razmisli, kako bi lahko Marko na lažji in hitrejši način izračunal, koliko žetonov potrebuje.

Število žetonov, ki jih potrebuje Marko, lahko izračunamo na več načinov. Kako smo računali?

<NAZAJ
>NAPREJ276/557