Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
9.

Jure je s sedmimi prijatelji kupil $96$ žetonov po $2\,€$. Potem so se odpravili na vlak smrti, ki ima $37$ vagončkov. Vsak vagonček ima $6$ sedežev. Najnižji vrh proge je visok $535\,$cm, medtem ko je najvišji vrh visok $7-$krat toliko. Po $17$ minutah vznemirljive vožnje z vlakom smrti so odšli v hišo strahov.

Koliko obiskovalcev se je peljalo na vlaku smrti, če vemo, da so bili vsi sedeži zasedeni? Koliko metrov je visok najvišji vrh proge? Koliko evrov je Marka in prijatelje stala vožnja z vlakom smrti?

10.
11.

Pri množenju dvomestnega števila z enomestnim številom smo si pomagali z razcepom in seštevanjem. Zapiši primer množenja dvomestnega števila z enomestnim številom s pomočjo razcepa in odštevanja.

<NAZAJ
>NAPREJ283/557