Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Naloga z nadaljevanjem

Novakovi so šli na morje na enega izmed otokov. Do kraja, kjer so preživeli dopust, so vozili s povprečno hitrostjo $58$ kilometrov na uro. Vozili so se $6$ ur, kar je $360$ minut. Koliko kilometrov so prevozili do kraja dopustovanja?


Kaj se dogaja v tej nalogi? Ali jo razumem?

Novakovi so potovali na morje . Šli so na neki otok .

Kaj nam bo povedal odgovor?

Odgovor nam bo povedal,

Ali so Novakovi prevozili zelo veliko kilometrov?
Približno koliko kilometrov so prevozili?

Novakovi so prevozili več kot $300\;\rm{km}$.

Drži. Ne drži.

Ob sliki spodaj razmisli, kako boš izračunal dolžino potovanja Novakovih. Drsnik ti omogoča premikanje avtomobila. Bodi pozoren, da slika prikazuje štiriurno potovanje, torej potovanje, krajše od potovanja Novakovih.

Prepotovano razdaljo Novakovih izračunamo tako, da število kilometrov, ki jih prevozijo v eni uri (oz. hitrost), pomnožimo s številom ur trajanja potovanja.

Drži. Ne drži.

Ali je v nalogi kateri od podatkov odveč?

Izračunaj razdaljo med domom in krajem počitnic Novakovih. Računaj v zvezek.

$58\,\rm{km}\cdot$ 6 = 348 $\rm{km}$
<NAZAJ
>NAPREJ358/557