Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Povzetek

Pri reševanju besedilnih nalog upoštevamo štiri korake:

razumem $\rightarrow$ načrtujem $\rightarrow$ rešujem $\rightarrow$ pregledujem in odgovarjam

Oglejmo si posamezne korake.

Razumem
V tem koraku je predvsem pomembno, da si znamo odgovoriti na vprašanje: kaj se v nalogi dogaja? Da vsebino resnično razumemo in znamo nalogo povedati s svojimi besedami. Najprej moramo nalogo razumeti, šele nato lahko izpišemo podatke.
Načrtujem
Pri načrtovanju smo pozorni na skrita vprašanja, ki jih je lahko tudi več. Skritih vprašanj nimajo vse naloge. Ko prepoznamo skrita vprašanja, lažje načrtujemo reševanje. V tem koraku dobro premislimo potek reševanja naloge in ocenimo rezultate. Razmislimo o tem, kaj nam bodo rezultati 'povedali'.
Rešujem
V tem koraku zapišemo vse račune in jih izračunamo.
Pregledujem in odgovarjam
V tem koraku preverimo, ali je odgovor smiseln in ga primerjamo z oceno, nato zapišemo odgovor. 

Pod nalogami so zapisana možna "skrita" vprašanja. Vprašanja pod nalogami postavi v okvirček z nalogo, h kateri spada "skrito" vprašanje. Naloge pozorno preberi in jih tudi reši v zvezek.

<NAZAJ
>NAPREJ363/557