Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Reši problem

Stric Tone ima težavo pri sestavljanju omare. Ne ve, na koliko načinov lahko razporedi $4$ predale in $1$ element s policami. Pomagaj mu rešiti to težavo.Miha že ima idejo.

V zgornjem primeru je bilo najbolj pomembno to, da ugotovimo, kje postaviti element s polico.

To ne bo vedno tako enostavno. Vaja in vztrajnost pri reševanju problemov nam bosta pri tem v pomoč. Pomagamo pa si lahko tudi z risanjem.

Na koliko načinov lahko Miha naredi šopek iz treh cvetov za svojo mamo. Na razpolago ima $2$ cvetici rumene barve, $3$ cvetice rdeče barve in $2$ cvetici roza barve.Preštevanja se moramo lotiti sistematično, da katere možnosti ne izpustimo.

V razredu so volili $3$-člansko komisijo za zbiranje starega papirja. Kandidati so bili: Ana, Bine, Cene, Daša in Eva. Na koliko na načinov lahko izvolijo $3$ člansko komisijo?

To lahko naredijo na 10 načinov.
<NAZAJ
>NAPREJ494/500