Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
10.

Nalogo reši v zvezek.
V igralnem kotičku imajo učenci štiri mize. Na vsako mizo bodo položili enako velike kvadratne ploščice. Na prvo mizo rdeče, na drugo modre, na tretjo zelene in na četrto rjave ploščice.

a) Preštej, koliko rdečih, modrih, zelenih in rjavih ploščic je na vsaki mizi.
b) Koliko rdečih, modrih, zelenih in rjavih ploščic bodo še potrebovali, da bodo pokrili celo rdečo, modro, zeleno in rjavo mizo?
c) Koliko $\ \rm {dm^2}$ meri ploskev vsake mize, če je ploščina ene ploščice $900\ \rm {cm^2}$?
č) Kolikšna je skupna ploščina vseh štirih miz?

11.

Nalogo reši v zvezek.
Novakovi prenavljajo stanovanje.

a) Kolikšno $\rm {m^2}$ meri stanovanje?
b) Na hodniku in v kopalnici bodo položili $4\ \rm {dm^2}$ velike ploščice. Koliko ploščic potrebujejo?
c) V kuhinji, dnevni sobi in sobi bodo položili parket. Za lakiranje parketa porabimo $14\ \rm {dag}$ laka na kvadratni meter. Lak prodajajo na kilograme. Koliko $\rm {kg}$ laka bodo kupili? 

12.
<NAZAJ
>NAPREJ106/500