Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Kaj so virusi

Virusi so zunaj živih celic samo skupek neaktivnih kemičnih snovi. Ko virusi vdrejo v živo celico, jo izkoristijo za čim hitrejšo in čim večjo tvorbo novih virusov.

Virusi so zgrajeni zelo preprosto; so iz dednega materiala in beljakovinskih molekul. Virusi so veliko manjši od bakterij in jih lahko opazujemo le z elektronskim mikroskopom. Večina virusov meri $0,02$ do $0,3$ µm, kar je približno stokrat manj, kot znaša velikost bakterij.

Razvrsti po velikosti od najmanjšega do največjega. Ob pravilni razporeditvi se pojavi napis 'Pravilno.'.

Oglej si animacijo razmnoževanja virusov.

<NAZAJ
>NAPREJ112/332