Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Matematične preiskave

Seštej števila, zapisana v krogih. Dopolni manjkajoča števila tako, da bo vsota števil v krogih enaka številu v sredini trikotnika. Števila in račune, s katerimi si že poskusil, lahko zabeležiš v preglednico, saj boš na tak način napačna uporabil le enkrat.

Števila $1,2,3,4$ in $5$ razporedi v krožce A,B,C,D,E tako, da bo vsota števil v krožcih A,B,C enaka vsoti števil v krožcih C,D,E. Vsako število uporabi le enkrat. V preglednico zabeleži, katere možne razporeditve števil in vsote trojic si našel.

<NAZAJ
>NAPREJ550/557