Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
8.

Katero od spodaj naštetih bolezni povzročajo bakterije?

9.

Vpiši manjkajočo besedo.
Kako imenujemo postopek toplotne obdelave živil, pri katerem živilo za kratek čas segrejemo na $70$ ºC?

Ta postopek imenujemo pasterizacija .
10.

Vpiši manjkajočo besedo.
Kako imenujemo postopek toplotne obdelave, pri katerem živilo ali material za kratek čas segrejemo na $100$ ºC?

Ta postopek imenujemo sterilizacija .
11.

Na sliki so cianobakterije. Iz njihove barve sklepaj, kakšna je njihova vloga v ekosistemu.

<NAZAJ
>NAPREJ122/332