Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Povzetek

Na povečan delež toplogrednih plinov v zraku ima največji pomen človekova dejavnost, povezana z zgorevanjem fosilnih goriv.

Pline, ki imajo sposobnost vpijanja in oddajanja toplote, imenujemo toplogredni plini.

Najpomembnejši toplogredni plini so ogljikov dioksid, metan in dušikovi oksidi.

Znanstveniki raziskujejo povezavo med temperaturo in sončevo aktivnostjo (številom sončevih peg), ki nakazuje, da bi lahko slednje tudi vplivalo na povišanje temperature.


Oglej si oba zemljevida, na katerih so prikazani izpusti toplogrednih plinov po državah in po prebivalcih posamezne države.Dejavnost

Z zemljevidov razberi, katere države imajo največ izpustov toplogrednih plinov.

<NAZAJ
>NAPREJ328/332