Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Poznaš književnike svojega časa?

Kako dobro poznaš sodobne književnike? Ob vsakem pravilnem odgovoru boš za stopničko bliže končni rešitvi.Katera sodobna književnica se je prikazala na vrhu stopnic? Vpiši njeno ime in priimek.

Desa Muck .

Katera njena književna dela poznaš? Navedi nekaj naslovov del.

Ta sodobna slovenska pisateljica je znana ne le po priljubljenih delih za otroke in mladino, pač pa tudi po veliki ljubezni do živali. O posebnem stiku, ki se lahko ustvari med ljudmi in živalmi, in o blagodejnem, skoraj zdravilnem učinku živali na ljudi, je leta 2010 pisala v mladinskem romanu Nebo v očesu lipicanca.

Kaj lahko, glede na napisano, sklepaš o romanu Nebo v očesu lipicanca – o osebah, kraju dogajanja, vsebini, dolžini dela …? Odgovori.

Za lažje razumevanje odlomka preberi kratek povzetek romana.

<NAZAJ
>NAPREJ411/463