Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

KAKO SPREJEMAM KRITIKO?

Oglej si sličice.

Na kaj najprej pomisliš ob pogledu na slikovno gradivo? Kako lahko sličice povežeš s poukom književnosti? Razmisli.

Imaš rad likovno umetnost? Morda v prostem času rad ustvarjaš? Kaj ti je ljubše, risanje, slikanje, morda ustvarjanje iz gline?

Si pri ustvarjanju zelo kritičen do samega sebe in končnega izdelka?
Ali kdaj prosiš učitelja, prijatelja, starše za mnenje o svojem izdelku? Si vedno zadovoljen s povedanim?


Veš, kaj je kritika oz. ocena?

Zamisli si, da si res dober pri likovni umetnosti. Tvoje risbe so dovršene, tudi učitelj pohvali tvoje delo, te pri delu usmerja in spodbuja. Imaš pa sošolca, ki je dober na matematičnem področju, na likovno umetnost pa se ne spozna ravno najbolje.

Ob koncu ure ravno ta sošolec kritizira tvojo sliko, češ da so linije premehke, da bi morale biti ostre, kot so liki pri matematiki. 

Kako boš sprejel kritiko? V spodnji okvirček v največ šestih povedih zapiši, kaj mu boš odvrnil. Pri tem ne bodi žaljiv.

Kako se imenuje čevljarsko orodje, s pomočjo katerega čevljar naredi čevelj (predvsem obliko)? Odgovor vpiši v okvirček pod sličico.    Poznaš knjigo, katere naslovnica je pred teboj? V okvirček pod sliko zapiši ime in priimek njenega avtorja. Podatek poišči na spletu. 
 
kopito   Jernej Kopitar

Kaj je skupno obema odgovoroma? {Kopita;Kopito} .

<NAZAJ
>NAPREJ302/463