Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Kmet in njegova zemlja

Oglej si fotografijo. Povej, kdo in kaj je na njej.

Nekoč so zemljo obdelovali drugače, kot jo kmetje obdelujejo danes. Pri tem so si pomagali tako z živalmi kot s predmeti. Kaj pomeni posamezna beseda? Besedo poveži z ustrezno razlago.

plug
orodje, priprava za oranje
vol
skopljen (tak, ki ima odstranjene spolne žleze) samec goveda, ki se goji zlasti zaradi vprege in mesa
konj
domača žival, ki se goji zlasti zaradi vprege in ježe
komat
z žimo (odrezana dolga dlaka zlasti iz konjskega repa, konjske grive) podložena vprežna priprava, ki se da živali na vrat, navadno za konja
jarem, narečno telege
lesena vprežna priprava, ki se da živali na vrat, navadno za par živali
Število napačnih: 0

V naslovu besedila, ki ga boš prebral v nadaljevanju, je besedna zveza socialistični kulak. Veš morda kaj pomeni? Preberi razlagi.

Opaziš lahko, da je besedna zveza res nevsakdanja, saj se besedi med seboj izključujeta. Te zanima, o čem bo govorilo besedilo?

<NAZAJ
>NAPREJ443/463