Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Zgradba spolnih organov samca in samice goveda

Moške spolne celice (semenčice) nastanejo v modih. Zrele semenčice se  sprostijo v semenovod in nato po sečnici, ki vodi skozi moški spolni organ (penis) iz telesa. Ženske spolne celice (jajčeca) nastanejo v jajčnikih. Zrele jajčne celice se sprostijo v jajcevod. Oplojeno jajčece oz spojek se vgnezdi v maternici, kjer se spojek  razvije v zarodek in nato plod.

Zgradba spolnih organov je prikazana na primeru goveda, za katero je značilno, da imajo notranjo ploditev (o tem boš več izvedel na prihodnjih straneh).

Nekatere vrste živali so dvospolniki

Nekatere vrste živali v svojem življenju zamenjajo spol

<NAZAJ
>NAPREJ222/332