Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
8.

Kako si razlagaš imeni Črtomir in Bogomila? Ustrezne razlage povleci k imenoma. Če potrebuješ namig, izberi posamezno ime.

Črtomir
Bogomila
Tisti, ki mirno riše črto.
Tisti, ki si želi mir.
Tista, ki je bogu ljuba.
Tisti, ki črta mir/se želi boriti.
Tista, ki se smili bogu.
9.

Kaj se po tvojem mnenju zgodi s Črtomirjem in Bogomilo? Tvori zaokroženo besedilo, ki naj ga sestavlja 6 povedi. Izpostavi njuni usodi.

Če te zanima več o njuni usodi, preberi celotno pesnitev ali vprašaj učitelja oz. učiteljico. Si si zamislil podoben konec?

10.

Oglej si sliko. Kdo  je upodobljen na njej? 

Rusalke

Kako bi dopolnil poved? Svoja odgovora zapiši v prazna okvirčka.

V Uvodu sicer nisi zasledil rusalk, je pa pesnik omenil črte , zle bogove, po katerih je glavni junak tudi dobil ime, in Živo , boginjo življenja, lepote in ljubezni, ki jo v rimski mitologiji lahko primerjamo z Venero, v grški pa z Afrodito.
<NAZAJ
>NAPREJ340/463