Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Branka Jurca: Ko zorijo jagode

Poznaš že precej literarnih del in njihovih ustvarjalcev. Bi jih znal našteti? Pet, ki se jih najprej spomniš, zapiši.

Koliko si zapisal ustvarjalk, torej žensk? V preteklosti so ženske bolj doživljali kot bralke in manj kot ustvarjalke. Spomni se znanih pesnic, pisateljic in dramatičark ter poveži njihova imena in priimke. 

Polonca
Kovač
Bina
Štampe Žmavc
Kristina
Brenk   
Astrid
Lindgren    
Janja
Vidmar
Število napačnih: 0

Katera izmed omenjenih književnic se v nečem bistveno loči od drugih? Poznaš tudi katero njeno delo? Odgovori.

Kaj sodi skupaj? Ustrezno poveži slovenske avtorice še z njihovim življenjem in delom.

Literarna ustvarjalka Podatek iz življenja Stvaritve
Svetlana Makarovič
Ela Peroci
Desa Muck
Alenka Goljevšček Kermauner
Je družbeno kritična; napisala je več besedil za popevke. Pekarna Mišmaš, Sovica Oka, Coprnica Zofka Poučevala je v osnovni šoli, delala kot novinarka in urednica. Muca Copatarica, Moj dežnik je lahko balon. Poznamo jo tudi kot televizijsko voditeljico in igralko. Blazno resno popolni, Lažniva Suzi, Hči lune Proučuje slovensko ljudsko pesem, piše dramska besedila. Če zmaj požre mamo, Srečna draga vas domača

<NAZAJ
>NAPREJ420/463