Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
11.

Znaš poročati? Napiši še poročilo o obisku dogodka, za katerega si napisal vabilo.

12.

Kako bi zapisal spodnja imena odtenkov barv? Ustrezno dopolni.

Včeraj sva šli s teto po nakupih. Izbrala sem si krilo s škotskim karo vzorcem, rdeči kvadratki so malenkost večji kot beli, ampak me to ne moti. Pomembno je, da je {rdeče-bele;belo-rdeče} barve. 

V slaščičarni je bil izbor sladoledov fenomenalen, mene najbolj mikajo sadni okusi in pa vanilija. Odločila sem se za sladoled z okusom limone in hitro obliznila kroglico, ki je bila barve kot citronka ali kot bi še lahko rekli citronsko rumena .

Od daleč jo je občudoval, kako si je vrgla lase, ki so bili dolgi in temni, skoraj kot barve kostanjevega medu, čez ramo. Ta odtenek, medeno rjav , mu je bil od nekdaj zelo všeč.

Odkar je Tanja prebrala knjigo o Sneguljčici, si je večkrat domišljala, da je tudi sama po lepoti primerljiva z njo. Lase je res imela črne kot ebenovino, mamica jim je večkrat rekla ebenovinasto črni , tudi polt ni bila težava, ampak ustnice je imela tako blede, ko bi bile vsaj krvavo rdeče ali, kot piše v knjigi, rdeče kot kri.
13.

Ali fotografiji lahko spremeniš barvni odtenek? Oglej si fotografije in dopolni besedilo.

Fotografije na levi strani so črnobele barve, proti desni so barve čedalje bolj živahne. Fotografije v spodnji vrstici so temnejše: običajna odtenka rdeče in zelene se spremenita v temno rdečo in temno zeleno barvo. Fotografije v zgornji vrstici pa svetlejše, zelena barva se lahko primerja z barvo oliv, torej z olivno zeleno barvo.
14.

Kam spada katero izmed poimenovanj barv? Ustrezno razvrsti.

rumeno-črn moder in zelen belo-zelen rjav in oranžen škrlaten azuren svetlo rumen temnooranžen pariško moder bronasto rdeč gozdno zelen modrozelen rdeče črn rumeno oranžen rjavorumen

Dve ali več ločenih barv na enem predmetu

Mešanica barv oz. ena barva prehaja v drugo

Svetlost barve

Poimenovanje barve je povezano s predmetnostjo, pojavom

<NAZAJ
>NAPREJ266/547