Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Želim si ...

Bliža se Zvončkov rojstni dan. {Več.;Starša mu dovolita, da si sam izbere darilo, ki ga želi, a Zvonček je neodločen in kar ne ve, kaj bi si zaželel. Da mu bo lažje, naj preveri, kaj si ob rojstnem dnevu želijo drugi otroci. Pomagaj mu premagati ovire in odpreti darila ter zbrati predloge za darilo.}

Kolikšno vrednost imajo darila, ki so si jih zaželeli otroci? Njihova imena povleci v ustrezni okvirček in svojo odločitev še ustno utemelji.

Matej Neža Samo Lina Ana Maks

Praktično in potrebno

Ni nujno potrebno

Kako se pa tvoji starši odzivajo na tvoje želje in potrebe? Ti brez obotavljanja kupijo vse, kar si zaželiš? Kritično razmisli in odgovori.

Kaj se čez čas zgodi s tako močno želenimi rečmi, govori tudi zgodba o Levu in kravjem zvoncu. Preden se lotiš branja, preberi trditev iz omenjene zgodbe.

Otroci strahovito stanejo.

Se strinjaš z zgornjo trditvijo? Zapiši kratko razmišljanje in izpostavi, zakaj bi otroci in mladostniki starše veliko stali.

<NAZAJ
>NAPREJ451/547