Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Gradimo nov svet

Kakšen je svet, v katerem živiš? Nanizaj ideje, asociacije.

Ali si s podobo sveta in družbe, v kateri živiš, zadovoljen? Izberi ustrezni odgovor in ga pisno utemelji.

Da. Ne.

Katere vrednote so po tvojem mnenju pomembne, da so ljudje zadovoljni? Vrednote povleci v ustrezen stolpec.

poštenost iskrenost delavnost solidarnost nasilje denar egoističnost sočutje laž pohlep ljubezen resnica strpnost lenoba znanje enakopravnost delavnost varnost svoboda govora kaos nepredvidljivost svoboda red

ZADOVOLJEN

NEZADOVOLJEN

Kaj bi storil, če bi imel moč in možnost spremeniti svet na boljše? Predstavi ukrepe.

Kakšna je tvoja vizija sveta čez 10 let? Razmisli in odgovori.

O vsem tem so v svojih delih razmišljali in še razmišljajo književniki. Kako je po prvi svetovni vojni na stanje družbe in sveta gledal Srečko Kosovel, boš spoznal v nadaljevanju. Več o njegovem značaju in pogledu na družbo lahko prebereš v gumbu.

<NAZAJ
>NAPREJ480/547