Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Znaš dobesedno ponoviti?

Si že kdaj slišal za osebo na sliki? Se strinjaš z njeno mislijo? Zakaj (ne)? Odgovori.

Čigava misel te je bolj navdušila? Na spletu poišči čim več zanimivosti o življenju te osebe, pomagaj si z znanjem tujih jezikov. Pripravi kratko (največ triminutno) predstavitev o življenju in delu, poskušaj biti izviren.

Se še spomniš, kako zapišemo, kaj je kdo dobesedno rekel? Iz katerih dveh delov sestoji premi govor? Svoje znanje preveri v kvizu.

Kaj torej upoštevamo, ko (ročno) napišemo narekovaje v dobesednem navedku? Označi pravilna odgovora.

Na naslednjih straneh boš ponovil vse o zapisu premega govora, medtem ko boš bral {anekdote; kratka, duhovita zgodbica o znamenitem človeku} in {smešnice; kratka, smešna zgodbica}.

<NAZAJ
>NAPREJ183/547