Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Izpolnjena prijavnica, prebrana navodila

Vpisni list za srednjo šolo si oddal, vendar pa se moraš pred vpisom zglasiti še v zdravstvenem domu na pregled. S tabo se v dveh različnih ordinacijah pogovarjata medicinski sestri. Odgovori na njuna vprašanja.

Pogovor 1.

Pogovor 2.

Ali je pomen vprašanj, ki jih zastavljata prva in druga sestra, enak? Izberi ustrezni odgovor in svojo odločitev utemelji.

Da. Ne.

V kakšnem odnosu so vprašanja iz obeh pogovorov? Izberi ustrezni odgovor.

Sopomenskem. Protipomenskem.

Katera možnost se ti zdi ustreznejša – kako bi se počutil ob prvem in kako ob drugem pogovoru? V katerem primeru bi hitreje odgovoril? Svoj odgovor utemelji.

Kdaj bi bila vprašanja iz drugega pogovora ustrezna? Odgovori.

Ali se kdaj s podobnimi vprašanji, kot so vprašanja v drugem pogovoru, srečuješ vsakodnevno? Odgovori.

Ali se morda s podobnimi stavki srečuješ tudi v publicističnih besedilih? Pomisli na članke, ki so objavljeni v rubrikah Kronika, Kultura, Šport …

<NAZAJ
>NAPREJ247/547