Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Ugani, kdo sem

Ali v osmerosmerki najdeš znamenite osebnosti? Če ti ne gre, si pomagaj z gumbom Pomoč – začetna črka se ti bo obarvala rumeno, pod osmerosmerko pa se bo izpisal namig s podatki o življenju in delu iskane osebe. Išči v vseh osmih smereh (→ ← ↓ ↑ ↗ ↙ ↘ ↖ ), vseh oseb je 15.

T R U B A R C M B A
L Ž O E T L I A Š B
T S Č S L B S G E Ž
E K A L S R Č E T S
R A Z E C A T V T S
N I L P A H C A B T
E Č U D O M O I S A
U H A V J S N P P L
Ž L E G A N D H I I
I N U R N E W T O N
Č N E R E Š E R P W

Za katero od zgoraj navedenih znanih oseb držijo zapisani podatki? Poveži podatke o življenju/delu z ustrezno osebo.

{Slika_1;Slika_2;Slika_3;Slika_4} {Leonardo_da_Vinci;Albert_Einstein;Wolfgang_Amadeus_Mozart;Napoleon_Bonaparte} Uporabljal je zrcalno obrnjeno pisavo, pisal je težko čitljivo in uporabljal šifre, da bi zakril svoje izume. 
{Slika_2;Slika_3;Slika_4;Slika_1} {Albert_Einstein;Wolfgang_Amadeus_Mozart;Napoleon_Bonaparte;Leonardo_da_Vinci} E = m ∙ c2 
{Slika_3;Slika_4;Slika_1;Slika_2} {Wolfgang_Amadeus_Mozart;Napoleon_Bonaparte;Leonardo_da_Vinci;Albert_Einstein} Čudežni otrok, prve skladbe napisal pri petih letih. 
{Slika_4;Slika_1;Slika_2;Slika_3} {Napoleon_Bonaparte;Leonardo_da_Vinci;Albert_Einstein;Wolfgang_Amadeus_Mozart} Izhajal je iz številne družine, doma so govorili korziško. Eden najboljših vojskovodij v zgodovini. 

Ali veš,
da v svetu športa obstaja kar nekaj Mozartov, na primer rokometni Mozart? To je hrvaški rokometaš Ivano Balić, ki je bil izbran za najboljšega igralca na dveh evropskih in svetovnih prvenstvih ter enih olimpijskih igrah. Ali veš, katerega košarkarja so razglasili za košarkarskega Mozarta, rekli so mu tudi Amadeus iz Šibenika? Preberi si na naslednjih straneh.

<NAZAJ
>NAPREJ166/547