Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Kam naj grem?

Preberi spodnje e-pismo.

Za: Andrej [[email protected]]                                   12.14, 12. jan.
Od: Anja [[email protected]]
Zadeva: Neskončna lepota


Živjo, Andrej!
Slišala sem, da si tudi ti velik ljubitelj filmske umetnosti, zato te vabim, da se mi pridružiš pri ogledu filma Neskončna lepota. Če grem sama, se ne morem z nikomer pogovoriti o vsebini. Spodaj ti pošiljam kratko vsebino filma s termini, ko bo na sporedu. Če pa ti ta ni všeč, prilagam še spored drugih filmov, ki bi te utegnili zanimati. Sporoči mi, kako si se odločil.

Lep pozdrav, Anja

Deloskop napoveduje: Neskončna lepota

Ljubljana, Cankarjev dom, Kosovelova dvorana, od petka, 24. 1., do srede, 12. 2., ob 20. uri. Film.
Neskončna lepota (La grande bellezza/The Great Beauty). Italija, Francija, 2013. Režija: Paolo Sorrentino. Igrajo: Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina Ferilli.

Italijanski film Neskončna lepota (La grande bellezza, 2013) režiserja Paola Sorrentina (1970) je lanski dobitnik evropskih filmskih nagrad – med drugim za najboljši film, najboljšo režijo in najboljšega igralca.

Je portret večnega mesta in hkrati tematizira rimsko visoko družbo. Med tamkajšnjo propadajočo družbo nas popelje posmehljiv, praznega življenja naveličan pisatelj Jep Gambardella (igra ga Toni Servillo, na fotografiji), ki na terasi svojega rimskega stanovanja prireja zabave. Po 24. Liffu bo od 24. 1. do 12. 2. ob 20. uri na sporedu v Cankarjevem domu.

Filmi v Koloseju Ljubljana v naslednjem tednu:
  • Torek, 11. 2., ob 20.00 Razredni sovražnik
  • Sreda, 12. 2., ob 20.00 Gravitacija
  • Četrtek, 13. 2., ob 20.00 Volk z Wall Streeta
  • Petek, 14. 2., ob 20.00 Prekrokana noč 3

Anjina zasebna e-pošta Andreju vsebuje še dve javni besedili. Kako imenujemo ti vrsti besedil? Označi pravilna odgovora.

Ocena filma. Obnova. Spored. {Napovednik;Napovedniki običajno vsebujejo tudi spored, kdaj in kje se bo dogodek odvijal.}. Odpiralni čas kina.

Kdaj in kje bo film Neskončna lepota predvajan? V besedilih označi ustrezne datume, čas in kraj.

Kaj si izvedel o filmu Neskončna lepota? Dopolni poved.

Film Neskončna lepota je nastal leta 2013 v Italiji in Franciji . Režiral ga je Paolo Sorrentino . V letu 2013 je dobil več nagrad, in sicer za najboljši film, režijo in igralca .

Kako imenujemo zadnji odstavek iz besedila Deloskop napoveduje? Odgovori.

Katere {sporede;Včasih boš kot sopomenko besedi spored zasledil tudi poimenovanje program.} redno spremljaš in kje jih najdeš? Odgovori.

Katere podatke najdeš v njih? Odgovori.

<NAZAJ
>NAPREJ257/547