Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.

Skrite formule

Z interaktivno animacij med štirimi kislinskimi kloridi (ni nujno, da so vse strukturne formule dejansko zapisi kislinskega klorida) in štirimi amini poiščite tisto kombinacijo kislinskega klorida in amina, ki smo ju uporabili pri sintezi najlona. Formuli izberete tako, da z miško kliknete na eno od izbranih strukturnih formul za amin in za kislinski klorid. 

Koliko aminskih skupin mora imeti amin, da je možna sinteza najlona? Vpišite številko. 2 . Koliko funkcionalnih skupin mora imeti kislinski klorid? Vpišite številko. 2 . Formula aminske skupine je:— NH2 .  Formula funkcionalne skupine kislinskega klorida je: —COCl . S katero funkcionalno skupino so povezane monomerne enote v poliamidu najlonu? Vpišite ime te skupine. Amidno .

<NAZAJ
>NAPREJ199/271